veelgestelde vragen

Wie komt in aanmerking voor therapie?

U komt voor de therapie in aanmerking wanneer een dierbare van u wordt vermist en u behoefte heeft aan professionele ondersteuning. De behandeling is ontwikkeld voor volwassen personen. Het is raadzaam om niet in de beginperiode van een vermissing te starten met een psychologische behandeling. De behandeling is bedoeld voor achterblijvers die vastlopen in het verwerkingsproces. Het is 'normaal' dat uiteenlopende klachten worden ervaren binnen enkele maanden na de vermissing. Indien deze klachten aanhouden en/of verergeren is het mogelijk aan te bevelen om contact op te nemen met een professional.

Waar vindt de therapie plaats?

Op verschillende locaties in Nederland wordt de behandeling aangeboden. Zie het menu 'therapie' en vervolgens 'locaties' voor meer informatie.

Hoe zijn de therapeuten geselecteerd?

De therapeuten die zijn geselecteerd hebben ervaring met cognitieve gedragstherapie, mindfulness en hebben affiniteit met het begeleiden van achterblijvers van vermisten. Alle therapeuten zijn gediplomeerd en zijn getraind om achterblijvers van langdurige vermisten te begeleiden.

Wanneer begint de therapie?

In overleg met de therapeut kunt u een eerste afspraak inplannen. Houd rekening met een wachttijd van circa 8 weken.

Hoe lang duurt de therapie?

De therapie bestaat uit acht bijeenkomsten verspreid over twaalf weken. Elke bijeenkomst duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.

Hoe kan ik mij aanmelden voor de therapie?

U kunt zich aanmelden voor de therapie door contact op te nemen met een psycholoog uit uw regio. Kijk in het menu 'therapie' en vervolgens 'locaties' voor de dichtsbijzijnde psycholoog.

Ik maak mij zorgen om een familielid of kennis van mij, kan ik hem/haar opgeven voor de therapie?

Wanneer u zich zorgen maakt om een familielid of kennis kunt u hem/haar wijzen op de website. Hij of zij zal zelf contact dienen op te nemen met een therapeut voor psychologische hulp.